top of page

El nordic walking i el càncer de mama

Com bé ja sabeu el nordic walking és una de les formes d'activitat física recreativa a l'aire lliure que més està creixent. S'empra en la prescripció de programes de rehabilitació i millora de la salut com a vector de prevenció, tractament o recuperació en diferents patologies, així com en l'àmbit del rendiment esportiu i competició. En aquest post us volem parlar més en profunditat dels beneficis que aporta la marxa nòrdica en dones amb càncer de mama.

Diversos estudis i investigacions han manifestat la importància de l'exercici físic com a eina útil per a la prevenció, tractament-control i recuperació de diferents patologies. Existeix una evidència científica que a través del nordic walking s'aconsegueixen millores en malalties com fibromiàlgia, malalties pulmonars, cardiovasculars, artritis, diabetis, dolors lumbars, càncer... (aquestes patologies les anirem tractant en altres publicacions)


El càncer és un dels principals problemes de salut a tot el món. El càncer de mama es presenta com el més freqüent a la Unió Europea i el tumor més comú entre les dones a tot el món. Està demostrat que realitzar activitat física disminueix en un 38% el risc de patir aquesta malaltia i que, en pacients amb aquesta malaltia, s'incrementa la supervivència.

Els beneficis de la marxa nòrdica en aquesta població són múltiples per l'efecte dels bastons en caminar sobre el braç operat. Al realitzar un treball actiu dels braços, s'incrementa la resistència muscular a les extremitats superiors i millora la mobilitat de l'espatlla. A més, aplicant una bona tècnica afavoreix i millora el retorn venós i la circulació limfàtica. Per tant aconsellarem practicar aquest esport en diferents fases de la malaltia.


Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS) és important que realitzem una activitat física diària durant 30 minuts i de formar regular. S'ha comprovat que aquells pacients que entrenen de forma regular, disminueix i fan front de forma molt més eficàs l'efecte dels tractaments, ja que al realitzar una activitat física el teu propi cos fa segregar unes endorfines analgèsiques.


Actualment, son molts els Ajuntament, entitats , clubs esportius... que realitzen nombroses activitats durant l'any per col·laborar amb les diferents Associacions de lluita contra el càncer de mama.


"Dona-li "marxa" a la vida"


13 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page